Europaforum
Yrkeshögskolan syd

|

Facebook
Instagram
Youtube
Google plus

Yrkeshögskolan Syd

YH-logo
Yrkeshögskolan syd
MENY

Arbetsledare - Anläggning 200 Yh-poäng

Utbildningen Arbetsledare - anläggning ger dig, som inte har möjlighet att satsa på heltidsstudier, en utmärkt möjlighet att kombinera ditt arbete med studier för att utveckla din kompetens inom anläggningsteknik och ledarskap. Du som söker denna utbildning har en erfarenhet från branschen och vill vidareutveckla dig mot uppgifter som innebär arbets- och projektledning.

Att vara arbetsledare är både utmanande och utvecklande. Du tar klivet från att ha varit en i gänget till att vara gruppledare och är nu den som har ansvaret för att leda teamet. Som arbetsledare är det din uppgift att på ett tryggt och övertygande sätt leda och motivera dina medarbetare så att projektet håller de uppsatta målen inom tidsramen och att ditt team har en god gruppdynamik.
Utbildningen varvas med fysiska träffar och distansstudier. De fysiska träffarna är i största möjliga mån förlagda till vinterperioden och sker i YHS utbildningslokaler i Hässleholm som finns i direkt anslutning till Hässleholms Centralstation.

Framtidsutsikter

Arbetsmarknaden för utbildade tekniker inom anläggning är god. Arbetsledare och samordnare vid anläggningsprojekt är en bristvara och det finns ett behov av kvalificerade medarbetare som har den eftertraktade kombinationen av yrkeserfarenhet och utbildning.

Efterfrågan finns hos entreprenörer, kommuner, konsulter med flera, och eftersom utbildningen är framtagen i samarbete med branschen är innehållet skräddarsytt efter det aktuella behovet.

Utbildningen ger dig därigenom en stabil grund för att axla rollen som arbetsledare inom anläggningsbranschen.

Kurser

Anläggningsproduktion     (25 YH-poäng)  

Anläggningsteknik              (75 YH-poäng)                   

Ledarskap                             (25 YH-poäng)                              

Entreprenadjuridik             (10 YH-poäng)                 

Produktionsekonomi         (10 YH-poäng)              

Geoteknik                             (15 YH-poäng)                              

IT i byggprocessen              (15 YH-poäng)                 

Kvalitet och Miljöstyrning (25 YH-poäng)

Förkunskaper

På grund av förändringar i YH-myndighetens regelverk gällande de särskilda förkunskaperna arbetar vi med en anpassning kring bland annat yrkeserfarenhet etc. Vi beräknar att vara klara i mitten/slutet av februari då vi kommer att lägga ut korrekt information i samband med att ansökningsomgången 2017 påbörjas.  

Behörig

Behörig att antas till en yrkeshögskoleutbildning är du om du uppfyller något av följande:

 

  1. Har en gymnasieexamen från gymnasieskolan eller kommunal vuxenutbildning.
  2. Har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar kraven i punkt 1.
  3. Är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är behörig till
    motsvarande utbildning.
  4. Genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra dig utbildningen.

Studietakt

Deltid (halvfart), dagtid. Utbildningen varvas med fysiska träffar och distansstudier. De fysiska träffarna är i största möjliga mån förlagda till vinterperioden och sker i YHS utbildningslokaler i Hässleholm som finns i direkt anslutning till Hässleholms Centralstation.

Sista ansöknings­datum

15 juni.

Kompletteringar av betyg ska vara oss tillhanda senast 23 juni.

Studiestöd

YH-utbildningarna berättigar till studiemedel från CSN och är avgiftsfria för studerande förutom kostnader för kurslitteratur och studiematerial. Du kan läsa mer om studiestöd på www.csn.selänk till annan webbplats

LIA

På denna utbildningen finns det inget lärande i arbete. Eftersom ni är verksamma inom branschen knyter ni era studier till er arbetsplas. Det gör utbildningen extra lärorik och effektiv.

Kontaktperson

Tony Helm
0709-81 80 54
tony.helm@hassleholm.se

Dela sidans innhåll:

Kontakt

Yrkeshögskolan Syd
Norra stationsgatan 9
281 48 Hässleholm

0451-268581
Skicka ett mejl

Synpunkter

Vi vill gärna höra din synpunkter eller klagomål.
Lämna dina synpunkter

Följ oss

Facebook
Instagram
Youtube
Google plus
Hässleholms Kommun